Change feliratú tábla-Orning Anikó, webdesign, logó- és arculattervezés, honlapkészítés, grafikai munkák, plakát tervezése, felhasználóbarát és reszponzív weboldal tervezése, Pécs, kedvezményes ár

Újrakezdés – avagy a „női önmegvalósítás”-nak nevezett valami a 40-es éveim elején

Mindenkinek másképp alakul, formálódik az élete, sokszor próbálunk megfelelni az elvárt sémáknak: tanulni (minél többet), munkahelyet szerezni, férjhez menni, gyerekeket szülni, újra munkába állni, robotolni, robotolni, megfelelni minden elvárásnak… Jó ez így? Én ezt akarom??

Őszintén szólva mindig is inkább jókislány típus voltam, tanultam, dolgoztam, család, vissza a munkába stb. Nem is lett volna ezzel olyan komoly bajom, ha rajongtam volna a munkámért. Sajnos 18 évesen még lövésem sem volt arról, mit kezdjek magammal felnőttként, olyan szakot választottam, ami akkor éppen érdekelt. Mindig is csodáltam azokat a nőket, akik totál tudatosan szervezik az egész életüket: az iskolát, a férjet, a napirendjüket stb. Engem többnyire az érzelmeim irányítottak, persze ez nem jelenti, hogy tévutakra jutottam volna minden esetben. De a munka, azaz a szakma, a hivatás terén nem voltam elégedett. Egy ideje már vágytam valami izgalmasabb, kreatívabb tevékenységre. Teltek-múltak az évek és nem jött az ihlet, tanácstalan voltam.

Aztán 2015-ben megszűnt a munkahelyem, végre lett időm gondolkodni, kutakodni. És bumm! Megjelent előttem egy új szakma varázsa – webdesign. Olvastam, tájékozódtam a témáról és egyre jobban megtetszett. Egy rövid időre egy nyomdai munkának köszönhetően belekóstoltam a grafikai tervezésbe – és végleg elvesztem. Elvégeztem egy online tanfolyamot, tanultam, fejlesztettem magam.

Korábban mindig is alkalmazott típusnak gondoltam magamat, valamiért fel sem merült bennem, hogy vállalkozzak. De megváltozott ez is – talán már elég éretté váltam, vagy a rossz tapasztalatok miatt, nem tudom, de arra az elhatározásra jutottam, hogy saját vállalkozást indítok. És megtanulok tervezni, tudatosabb életet élni.

Elkészítettem a logómat, a weboldalamat. Terveztem névjegykártyát, elindultam a közösségi portálokon is. Elkezdődött egy izgalmas utazás…

Persze mindez ennyi idősen, család mellett igen nagy kihívás, néha vakrepülésnek érzem, de életem végéig bántam volna, ha kihagyom.

Felugró nő réten-Orning Anikó, webdesign, logó- és arculattervezés, honlapkészítés, grafikai munkák, plakát tervezése, felhasználóbarát és reszponzív weboldal tervezése, Pécs, kedvezményes ár

A cikkben felhasznált képek forrása: pixabay.com